TÜM KATEGORİLER

Sıkça Sorulan Sorular

Genel

Ürünlerimiz, herhangi bir katkı maddesi içermez. Ürünlerimiz de 1948‘den bu yana doğallıktan yanayız.

Ürünlerimiz fabrikasyon olarak üretilmiyor. Neredeyse ürünlerimizin çoğu insan elinden geçiyor. Bu doğrultuda özümüzden şaşmamış ve geleneksel yöntemi devam ettirmiş oluyoruz.

Ürün çeşitliliğimiz oldukça fazladır: Bal, badem, zeytin, zeytinyağı, reçel, pekmez, ezme grupları ( şekerli ve şekersiz ), köy bakliyatları, sirke grupları, yerel bitkiler ( adaçayı - kekik- nane - dal kekik - ıhlamur ) , kozmetik ( zeytinyağlı sabunlar, duş jeli, krem, şampuan ), gurme ürünler ( ceviz , kurutulmuş ürünler, domates , erik , vişne , üzüm , incir ) vb.

Bal

9 çeşit balımız vardır. Çam, Çiçek, Kekik, Kekik Diken, Narenciye, Hayıt, Piren ( Funda Çiçeği ), Keçiboynuzu ( Harnup ), Badem Çiçeği. Bunlara ek olarakta düz petek ve karakovan petek ballarımız mevcuttur.

Ballarımızın içinde herhnagi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Tüm bal ürünlerimiz gerekli testlerden geçirilmiştir.

Doğal olduğundan dolayı zamanla kristalize olabilir. Çünkü kimyasının bozulmaması için ısıl işlem uygulamıyoruz. Eğer kristalize olursa ılık suda 40°C ‘yi aşmamak suretiyle bekletip karıştırarak tüketebilirsiniz.

Balın saklanması en az doğallığı kadar önemlidir. Uygun koşullarda saklanan bal uzun süre tazeliğini korur.

Özelliğini kaybetmemesi için ısı ve ışıktan uzak, oda sıcaklığında saklanmalıdır. Bal kavanozunun kapağı kesinlikle sıkı kapatılmış olmalıdır.

Çiçek balı, mevsimine göre açan çiçeklerden üretilir ve polen çeşitliği fazladır. Çam Balı ise çam ağacındaki salgılardan üretlir. Çam balının rengi çiçek balına göre daha koyudur. Çam balı çiçek balına göre daha az tatlıdır. Tabi ki duyusal ve fiziksel özelliklerin yanı sıra bilimsel olarak analiz sonuçlarına bakılmalıdır. Değerler farklılık gösterebilir.

Balın erken hasat edilmesi ve bala su karışması balda ekşimeye neden olabilir. Fakat bizim ballarımızda böyle bir durum söz konusu değildir. Çünkü, hepsinde numune alınır ve analiz edilir. Sonucuna göre tüketiciye sunulur.

Arı Sütü ve Propolis

Propolisi oda sıcaklığında saklayabilir ve açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Arı sütünü ısı ve ışıktan uzak bir şekilde muhafaza etmelisiniz.

Hamilelik döneminde doktorunuza başvurarak kullanmanızı tavsiye ederiz.

Önerilen doz her 10 kg / 1 damla şeklindedir. Su, meyve suyu, bal, yoğurt vb. ürünlere karıştırarak kullanabilirsiniz. Bebeklerin kullanımına uygun değildir.

Arılar, kovanının içerisindeki besinleri, larvaları, kendilerini dışardan gelen tehlikelere karşı korumak ve strelize etmek için propolis üretir. Bitkilerden, ağaçların gövdelerinden, yapraklarından ve tomurcuklarından toplanan reçine benzeri bir maddedir.

İşci arıların kraliçe arıyı ve larvaları beslemek için ürettiği jel kıvamındaki kremsi beyaz maddedir

Saf haliyle yetişkinlerde bir çorba kaşığı, gençlerde ise bir tatlı kaşığı olarak tüketilmelidir. Günlük kullanım dozunu aşmamak gerekir.

Arıların kovanlardan topladıkları ve biriktirdiği çiçeklerdir. İşci bal arılarının çiçeklerden toplayarak top veya pelte haline getirdiği besin kaynağıdır.

Bal ve polen ile birlikte tüketilebilir ya da saf haliyle dil altından alınabilir.

Isı ve ışığa maruz bırakmayınız. Buzdolabında saklayabilirsiniz.

Kuru poleni; cam kavanozda, nem almayacak bir şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Propolisi oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz.

Bal arı sütü karışımı dışarıda 3-5 gün süre ile durabilir. Kapağı açıldıktan 6 ile 8 hafta sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.

Zeytin

Hava alan, nemlenen ya da uygun koşullarda saklanmayan zeytin küflenme yapabilir.

Türk Gıda Kodeksi Sofralık Zeytin Tebliğ'ne göre Doğal zeytin; "Alkali kullanılmaksızın tam veya kısmi fermantasyon işlemine tabii tutularak kuru tuz veya salamurada hazırlanan, muhafaza edilen yeşil, rengi dönük veya siyah zeytin" şeklindedir. Biz de zeytinlerimizi herhangi bir kimyasal işlem kullanmadan, doğal yolla bekleterek ( kısmi fermantasyon ) acılığını gideriyoruz ve tüketiciye ulaştırıyoruz.

Zeytin çeşitliliği olarak; siyah sele, siyah yuvalama, kırma zeytin, çizik zeytin, dolgulu zeytin ve ızgara zeytin mevcuttur.

Ambalajı açılan zeytinler buzdolabı koşullarında salamura zeytinler ise kendi salamurasında muhafaza edilmelidir. Salamurasız ürünler yağ ilave edilerek ağzı kapalı kapta buzdolabında muhafaza edilebilir.

Badem

Ak badem, Nurlu badem, Sıra badem, Rüştü badem. Bu bademler boyutlarına göre sınıflandırılarak tüketiciye farklı fiyatlarla sunuluyor. Kabuklu badem olarakta; Kabuklu ak, Kabuklu nurlu, Kabuklu sıra ve Diş badem de mevcuttur.

Bademlerimiz mevsiminde hasat edildikten sonra uygun koşullarda muhafaza edilir, ürün elimizde bittikçe paketleme işlemi yapılıp tüketiciye ulaştırılır.

Bademleri serin ve kuru bir yerde, açıldıktan sonra ise buzdolabında muhafaza ediniz. Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Kavanoz kapağı sıkı şekilde kapatılmalıdır. Bademlerde herhangi bir ilaç kullanılmadığı için uygun koşullarda saklanmazsa kelebeklenme yaşanabilir.

Mevsimine göre; şubat ve mart ayı çağla badem, temmuz başı taze badem (20 gün kadar), ağustos ayı ve tüm yıl, datça bademi hasadı başlar .

Zeytinyağı

Zeytinler öncelikle yıkama işleminden geçirilir ve bu esnada güçlü aspiratörler yardımıyla yaprak gibi maddelerinden ayrılır. Yıkanan zeytinler çekirdeği ile birlikte çekiçli değirmenler tarafından kırılır ve zeytin hamuru elde edilir. Elde edilen hamur malaksörde yoğrulur ve maksimum 27˚C de ısıtılır. Yoğrulmuş ve ısıtılmış hamur santrifüj dekantörde ayırma işlemine tabi tutulur ve 2 faz olarak ayrılır. Yağ, karasu + prina olarak ayrıştırılır. Ayrılan yağ bir kez daha separatörlerde ayrıştırılarak temiz, berrak bir yağ elde edilir. Elde edilen zeytinyağı paslanmaz tanklarda stoklanarak dinlenmeye alınır.

Zeytinyağının belirli bir son kullanma tarihi yoktur. Tamamen doğal bir üründür. Fakat son kullanma tarihinden farklı olarak "tercihli tüketim tarihi" vardır. Şişenin üzerinde belirtilen tarihlerde, doğal zeytinyağını tükettiğinizde size vaat edilen maksimum lezzet ve tazeliği deneyimlemiş olursunuz.

Ambalajlanan ürünler doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerlerde saklanmalıdır. Zeytinyağı her türlü kokuyu çeker ve içine alır. Bu nedenle yabancı koku olmayan yerlerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.

Soğuk Sıkım: Zeytinyağını elde etmek için zeytin ve çekirdeği kırılır, ezilerek hamur haline getirilir. Elde edilen zeytin püresi ısıtılarak yoğrulur. Zeytin sıkımı esnasından suyun sıcaklığı 27 derecenin altında ise soğuk sıkımdır. Düşük sıcaklıkta üretilen soğuk sıkım zeytinyağının besin değeri sıcak sıkma göre daha yüksektir.

Erken hasat zeytinyağı, henüz tam olgunlaşıp siyahlaşmamış zeytinlerin sıkılmasından elde edilen yağdır. Erken hasat zeytinlerden, olgunlaşmış zeytinlere oranla daha az yağ çıkar. Bu metot daha az verimli ancak daha sağlıklı, uzun ömürlü ve daha yeşil bir yağ elde etmemizi sağlar.

Taş baskı zeytinyağları, eski üretim teknikleri kullanılarak, uzun ve zahmetli bir sürecin sonrasında üretilir. Kendi ekseni etrafında dönen taşlar haznedeki zeytinleri ezerek hamurlaştırır. Hamur haline gelen zeytin özel torbaların içerisine doldurulduktan sonra bu torbalar baskı ustası tarafından elle düzeltilip hidrolik preslere düzgünce yerleştirilir. Presler yavaş yavaş kapanarak torbadaki hamurları sıkar. Bu sıkıştırma esnasında torbaların kenarından sızarak akan yağ, alttaki haznede biriktirildikten sonra buradan alınarak başka bir kaba aktarılır. Zeytin öz suyu ve posası ile elde edilen bu yağ daha sonra damıtılarak, posasından ve öz suyundan ayrılır. Bu yağa da TAŞ BASKI zeytinyağ denir. Taş baskı ürünü diğer zeytinyağları ile karşılaştırıldığında, kullanılan üretim tekniği sebebiyle, içerisindeki değerler bakımından daha zengin olduğunu söyleyenebilir.

Zeytin sütü, organik zetinlerin taş değirmenlerde ezilerek hamur haznesine doldurulması ve burada herhangi bir ısıl işlem görmeden elde edilen yağdır.

Olgunlaşmamış veya yetişmemiş yeşil zeytinlere soğuk sıkım tekniğinin uygulanması ile üretilen yağdır. Keskin meyve aroması ile tatlı, yoğun aromasıyla buruk bir tada sahiptir.

Sipariş ve Ödeme

Şifre için "şifreyi unuttum" butonundan ya da iletişim adresinden destek alabilirsiniz.

www.ballibadem.com ya da telefon yoluyla sipariş verebilirsiniz.

Sitemizdeki "siparişlerim" kısmından takip edebilirsiniz.

Sipariş adresi değişikliği için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ürün fiyatlarına KDV dahildir.

Sitemizden yapılan alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler alışveriş sitelerimizden bağımsız olarak Rapid tarafından 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden dolayı üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur.

Kapıda ödeme seçeneği mevcuttur.

Havele yoluyla ödeme mevcuttur.

Sipariş iptali için "sipariş iptal" butonunu kullanabilir ya da bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Ücret iadeleri için geri dönüş sağlandıktan sonra 3 iş günü içerisinde iade işlemi gerçekleşmektedir.

Kargo

Kargo ücreti ebata göre değişmektedir. Aynı zamanda alışverişinizi tamamlama adımları esnasında mevcut kargo ücretinizi görebilirsiniz.

Yurtiçi kargo ve Aras Kargo ileanlaşmamız mevcuttur.

Türkiye’nin her yerine kargolama yapılmaktadır.

Yurtdışı gönderimi yoktur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.